Oprichtster modehuis Krizia overleden

Maria Mandelli, de oprichtster van modehuis Krizia is overleden op 90-jarige leeftijd. Dat melden diverse media.

Mandelli stierf ‘plotseling’ op zondagavond, zo laat het bestuur van het familiebedrijf MMK SpA weten in een verklaring. “Ze is een bijzondere en innovatieve ontwerper geweest,” verklaart MMK. Met haar werk ‘heeft ze een typisch Italiaans model van elegantie gecreëerd en internationaal ondersteund’.

Krizia werd opgericht in 1954 door Mariuccia Mandelli. Haar man Aldo Pinto was de voorzitter van het modehuis. In de hoogtijdagen in de jaren ‘90 genereerde het modehuis een omzet van 500 miljoen dollar. De laatste jaren ging de gezondheid van zowel Mandelli als haar man achteruit. In februari 2014 kocht de in China gevestigde retailgroep Shenzhen Marisfrolg Fashion Co Ltd het modehuis. In maart presenteerde de Chinese ontwerper en ondernemer Zhu Chongyun de eerste collectie van Krizia na de overname.

Krizia was een van de eerste prêt-à-porter-merken in Italië en droeg bij aan de wereldwijde mode-identiteit van het land. Mario Boselli, erevoorzitter van de Italiaanse Kamer van Fashion reageert op haar overlijden op WWD: "Ze speelde een centrale rol in het vormgeven van Milaan's prêt-à-porter. Ze was zeer, zeer getalenteerd. Haar archieven zijn een voorbeeld van innovatie op materialen, de vormen van haar ontwerpen uitzonderlijk. Ik ben blij dat het merk Krizia op tijd werd verkocht en dat het zal blijven om van te leven," aldus Boselli.

Goodbye #Krizia. Thank you for your important contribution to fashion. #MariucciaMandelli

Een foto die is geplaatst door lofficielitalia (@lofficielitalia) op

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN