Joost Wels, CEO-en medeoprichter van online warenhuis fonQ, treedt af als CEO. Wels wordt opgevolgd door Michel Schaeffer, die per januari 2018 benoemd is tot ad interim CEO. Dat maakt het bedrijf deze week bekend middels een persbericht.

Volgens Wels is het tijd om het stokje over te dragen. “fonQ is de afgelopen jaren flink gegroeid en daar past nieuw leiderschap bij”, aldus de voormalig topman in het statement. “Met de opening van een kantoor in België, de bouw van een nieuw hoofdkantoor en een mooie omzetgroei heb ik in 2017 een kroon op mijn werk gezet. Na twaalf mooie en hectische jaren is voor mij het moment gekomen om fonQ los te laten en me na een korte pauze op nieuwe zaken te richten”. Na februari is Wels alleen nog actief als aandeelhouder.

Zijn opvolger Michel Schaeffer zal de komende tijd aan het roer staan. Eerder was hij ruim veertien jaar directielid bij bol.com. Sinds zijn vertrek daar, in 2015, adviseert hij diverse bedrijven over digitale en groeistrategieën en is hij commissaris bij Hans Anders en CBRE Dutch Retail Fund. Hij was de afgelopen maanden al adviseur van fonQ.