Ontwerper Kate Spade (55) dood aangetroffen

De modewereld is op dinsdagavond opgeschrikt door de dood van ontwerper Kate Spade. Volgens de politie van New York heeft de ontwerper en oprichter van het gelijknamige merk zelfmoord gepleegd.

Een officieel statement van de politie stelt dat de ontwerper bewusteloos werd aangetroffen op 850 Park Avenue in New York. De ontwerper van 55 laat haar man Andy en dochter Frances van 13 achter.

Spade richtte het merk Kate Spade op in 1993 samen met haar man en Elyce Arons. Het merk staat vooral bekend om de handtassen en accessoires, maar verkoopt ook kleurrijke jurken. Kate Spade stond zelf ook bekend om haar optimistische en kleurrijke uitstraling, iets dat in het merk terug te zien was toen zij aan het hoofd stond. In 2007 namen de drie oprichters afscheid van het merk nadat het een jaar daarvoor werd opgekocht door de Neiman Marcus Group. Het merk is nu in handen van Tapestry, Inc. In 2015 richtten de drie samen met Paola Venturi een nieuw merk op: Frances Valentine.

Ontwerper Kate Spade (55) overleden

Op de website van de Council of Fashion Designers of America (CFDA) reageren Diane von Furstenberg en Steven Kolb: “Het CFDA is kapot van het nieuws dat onze vriendin, collega en CFDA-lid Kate Spade op tragische wijze is gestorven. Ze was een fantastisch talent die een onmeetbare impact had op de Amerikaanse mode en de manier waarop de wereld Amerikaanse accessoires ziet. We willen haar leven eren en haar grote bijdrage aan de mode industrie en we leven mee met de familie.”

Beeld: Spencer Platt / Getty images North America / AFP

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN