Nike heeft deze week afscheid genomen van maar liefst vijf senior directieleden. Het nieuws volgt op een onderzoek dat het bedrijf startte naar aanleiding van beschuldigingen van intimidatie en discriminatie van vrouwelijke werknemers, meldt The New York Times. Hiermee staat de teller van vertrekkende directieleden nu op elf.

Op dinsdag werd door het sportmodebedrijf bevestigd dat het gaat om de volgende directieleden: Steve Lesnard (hoofd van de regio Noord-Amerika), Helen Kim (hoofd Noordoost-Amerika), Simon Pestridge (hoofd Marketing voor de performance collecties), Tommy Kain (directeur sports marketing) en Ibrahem Hasan (senior creatief directeur). Vorige week bood Nike’s CEO Mark Parker alle medewerkers van het bedrijf al zijn excuses aan, waarna hij hen beloofde dat de veranderingen in het management in verband met het onderzoek deze week zouden moeten worden voltooid. Onder de directieleden die eerder al op moesten stappen, bevond zich onder andere voormalig Nike-president Trevor Edwards.

Het onderzoek naar gedrag op de werkvloer bij Nike werd gestart naar aanleiding van een enquête omtrent seksuele intimidatie en discriminatie van vrouwen, opgezet door vrouwelijke medewerkers van het bedrijf. De resultaten van dit informele onderzoek werden aan Parker voorgelegd in maart, en kort daarop volgde het nieuws dat Edwards opstapte. De CEO van het bedrijf heeft laten weten dat Nike er alles aan doet een werkomgeving te bieden waar ieders stem wordt gehoord en waarin het verbeteren van diversiteit en gelijke lonen een aandachtspunt is.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN