• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe CEO voor Tamara Mellon

Nieuwe CEO voor Tamara Mellon

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Het luxe schoenenlabel van Tamara Mellonn zet nieuwe stappen na de doorstart begin januari. Een van die stappen is het aanstellen van een nieuwe CEO: Jill Layfield. Dat meldt WWD.

De benoeming van Layfield volgt na een fondsenwerving van 12 miljoen euro door New Enterprise Associates, die ook investeerde in Moda Operandi en Quidsi. Met de nieuwe investering wil Tamara Mellon haar direct-to-consumer strategie uitbouwen.

Layfield heeft veel ervaring in retail en e-commerce. Het meest recent was ze CEO van Backcountry.com, waar ze de omzet van 30 miljoen wist te laten groeien naar 500 miljoen euro. Ze zal werkzaam zijn vanaf het nieuwe hoofdkantoor in Los Angeles.

"Ik ben blij om me bij Tamara te voegen en een merk te creëren voor vrouwen, door vrouwen, direct tot vrouwen," zei Layfield tegen WWD. "De expertise van Tamara's in luxe schoenen en visie voor het merk in combinatie met het lange NEA track record van samenwerking met ondernemers om toonaangevende bedrijven op te bouwen is een spannende combinatie."

Beeld: Tamara Mellon

Tamara Mellon