• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe kandidaat hoofdontwerper Gucci

Nieuwe kandidaat hoofdontwerper Gucci

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Er is een nieuwe kandidaat voor de positie van hoofdontwerper van modehuis Gucci. Volgens Women's Wear Daily gaat het om Alessandro Michele, de huidige hoofdontwerper accessoires van het merk.

Michele, die sinds 2002 voor Gucci werkzaam is en in 2011 de leiding kreeg over lederwaren, schoenen, sieraden en de interieurcollecties, is volgens bronnen van WWD een 'gewild talent' in de industrie. Hij heeft sinds september ook de creatieve leiding over Richard Ginori, een porceleinmerk dat net als Gucci eigendom is van luxeconcern Kering, en werkte ook enige tijd voor Fendi.

Frida Giannini, de huidige creatief directeur van Gucci, zal het merk in februari verlaten na de presentatie van haar najaar 2015 damescollectie in Milaan. Haar partner, Gucci CEO Patrizio di Marco, heeft het bedrijf al verlaten en werd opgevolgd door Marco Bizzarri, voormalig hoofd van Kering's couture en lederwarendivisie.

Eerder werden ook Givenchy couturier Riccardo Tisci en Maria Grazia Chiuiri van Valentino genoemd als mogelijke opvolgers van Giannini. Ook de Amerikaanse ontwerper Joseph Altuzarra werd genoemd als kandidaat. Kering heeft bovendien een minderheidsbelang in het gelijknamige modehuis van Altuzarra, en het is algemeen bekend dat het luxeconcern vaak intern zoekt naar talenten.

Alessandro Michele
Gucci