Nieuwe eigenaar en CEO voor Carven

Sophie de Rougemont is aangesteld als nieuwe eigenaar en CEO van modehuis Carven. Ze is een van de veteranen van de Bluebell Group, die onlangs een meerderheidsbelang nam in het Franse modehuis. Dat meldt WWD.

De Bluebell Group, die gevestigd is in Hongkong, had al een minderheidsbelang. Het bedrijf distribueert mode, parfum en meer in heel Azië, en De Rougemont was tot op heden de fashion director bij Carven.

Bluebell eigenaren Michel en Catherine Goemans laten aan WWD weten dat De Rougemont ‘met haar track record en kennis, van zowel de mode-industrie als de Aziatische retailmarkt de eerste keuze was’. Een officiele bekendmaking volgt binnenkort.

Sinds 2008 was Carven in handen van Société Béranger. Het hoofd van de onderneming, Henri Sebaoun, was tevens de CEO van Carven, maar hij zal plaatsmaken voor De Rougemont en verder gaan als algemeen directeur.

Het modehuis Carven werd in 1945 opgericht door de Franse couturier Madame Carven. Zij overleed in 2015. Nadat het modehuis in 2008 werd overgenomen door Société Béranger kreeg het merk een moderne make-over. Artistiek directeur Guillaume Henry profileerde Carven als hip, hedendaags merk. Sinds Henry overgestapt is naar modehuis Nina Ricci, worden overgenomen door een team van drie ontwerpers.

Beeld: Facebook Carven

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN