Nieuwe creatief directeur voor BCBG Max Azria

Creatief directeur Lubov Azria is weg bij BCBG Max Azria Group. Ze wordt opgevolgd door Bernd Kroeber, die tevens uitvoerend vicepresident wordt. Lubov Azria, die tevens de echtgenote is van oprichter Max Azria, is inmiddels vertrokken bij het modehuis, meldt het label in een persbericht.

Het label, opgericht door modeontwerper Max Azria, diende vorige week een ‘Chapter 11’ in bij de rechtbank. Het modehuis ging al een tijd gebukt onder zware schulden en achterstallige betalingen. BCBG Max Azria zit nu in een periode van een half jaar, waarin de reorganisatie en herstructurering moeten worden gerealiseerd.

Kroeber zal de creatieve strategie van BCBG Max Azria, Herve Leger en BCBGeneration gaan leiden. Hij rapporteert aan interim-CEO Marty Staff. De eerste collectie van Kroeber’s hand zal de lente-/zomercollectie zijn.

De nieuwe vicepresident en creatief directeur werkt al sinds 2007 bij BCBG Max Azria. Hiervoor was hij vicepresident Design voor BCBGGeneration. Voor hij bij het modehuis aan de slag ging, was hij design director bij Elie Tahari en Strenesse.

“Bernd brengt een creatieve esthetiek die de smaak van morgen combineert met het volledige respect en de waardering van BCBG’s dna,” zegt Marty Staff in een reactie. “We kijken uit naar zijn ontwerpen en het vermogen om voort de bouwen op de sterke fundering en het verder vergroten van het potentieel om uitbreiding op alle gebieden van de business te realiseren.”

Naast de benoeming van Kroeber is Annette Schats aangesteld als president Groothandel en Distributie Wereldwijd. Zij was voorheen uitvoerend president van BCBGeneration en groothandel. Tevens is Greg Adams aangesteld als vicepresident Marketing.

Beeld: BCBG Max Azria Facebook