• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe CEO voor Reiss

Nieuwe CEO voor Reiss

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Het Britse label Reiss heeft een nieuwe CEO: Christos Angelides. De aanstelling is volgens het bedrijf onderdeel van een gepland opvolgingsprocent, waarbij Angelides de taken overneemt van oprichter en voorzitter David Reiss. Dat meldt WWD.

Angelides is verantwoordelijk voor de dames- en herenmodelijnen wereldwijd, evenals de accessoireslijnen. Daarnaast zal hij het merk moeten leiden naar een internationale expansie, met een focus op de Verenigde Staten, Azië en Australië.

“Ik ben blij dat Christos heeft toegestemd om Reiss te gaan leiden en ik kijk ernaar uit om nauw met hem samen te werken om hem te verzekeren van een orderlijke opvolging. Hij brengt significante retailervaring mee, die het van onschatbare waarde zal zijn als Reiss uitgroeit naar een echt wereldwijd modemerk,” zegt oprichter en voorzitter David Reiss in een statement.

“Ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op de sterke funderingen die David heeft gebouwd en om de business verder uit te breiden in Groot-Brittannië en internationaal, samen met de ondersteuning van Warburg Pincus (deze private equity firma nam het label vorig jaar over, red.),” laat hij in een reactie aan WWD weten. De nieuwe CEO heeft al 30 jaar ervaring in retail. Zo was hij president van Abercrombie & Fitch en Abercrombie Kids, maar daar vertrok hij in december 2015 na 14 maanden.

Daarnaast heeft Reiss Andy Lawrence, die afkomstig is van Ralph Lauren, aangenomen als head of international. Reiss heeft 189 winkels in 17 landen, evenals diverse webwinkels. Het luxelabel rapporteerde in 2015 een omzet van 146 miljoen pond (171 miljoen euro).

Beeld: Reiss website

Reiss