• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe CEO voor McGregor

Nieuwe CEO voor McGregor

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

McGregor heeft een nieuwe topman: Armin Broger. De oprichters van McGregor Fashion Group, Jeroen Schothorst en Ben Kolff, hebben zich teruggetrokken uit de directie. Dat melden Quotenet en Retailnews.

Het vertrek van Schothorst was geen verrassing; het werd al eerder aangekondigd. Zowel Schothorst als Kolff zullen toetreden tot de Raad van commissarissen, die nog gevormd moet worden. Met Broger haalt McGregor een ervaren topman in huis. Eerder werkte hij bij Diesel, Tommy Hilfiger, Levi’s en Esprit.

In februari liet McGregor al weten afscheid te zullen nemen van de Raad van commissarissen, die in 2013 werd opgericht. Toendertijd was de raad een voorwaarde van huisbank ABN Amro, die voor de herfinanciering zorgde. Na het aflossen van de schulden tegen het eind van 2015, kon de Raad weer opgeheven worden.

Oprichters Jeroen Schothorst en Ben Kolff bezitten samen met investeerder Marcel Boekhoorn en BIBC de aandelen van McGregor. Het merk McGregor werd opgericht in 1921 door de Schotse emigrant David Doniger in New York. Doniger was een nazaat van de Schotse McGregor Clan en gebruikte de patronen van de Schotse tartans voor zijn caps. Het concept sloeg aan en werd steeds verder uitgebreid. In de jaren vijftig en zestig groeide het merk uit tot een marktleider in de Amerikaanse sportmodemarkt. In 1993 werd de McGregor Fashion Group opgericht toen het merk de Europese distributierechten verwierf.

Vier jaar later werden de eigendomsrechten van het merk gekocht, met uitzondering van Azië. Inmiddels heeft McGregor meer dan 1.300 medewerkers in Europa. De merken zijn te koop in meer dan 2.000 multibrand winkels, 300 shop-in-shops gevestigd in Europese warenhuizen en in meer dan 150 eigen winkels. De McGregor Fashion Group genereert een jaaromzet van ongeveer 235 miljoen euro.

mcgregor. mcgregor fashion group