Nieuwe CEO voor Luxottica Group

Luxottica Group heeft bekend gemaakt dat haar CEO, Massimo Vian, drie maanden voor het verstrijken van zijn contract is vertrokken bij het bedrijf. Zijn taken worden overgenomen door voorzitter Leonardo Del Vecchio en vice-voorzitter Francesco Milleri, die tevens tot nieuwe CEO is benoemd. Stefano Grassi, CFO van het brillenconcern, heeft zich bij de raad van bestuur gevoegd. Dat maakt het Italiaanse optiekbedrijf bekend middels een persbericht.

“We willen Massimo danken voor zijn bijdrage over de afgelopen dertien jaar,” aldus Leonardo Del Vecchio, oprichter Luxottica, in een statement. “Dankzij hem hebben we een sterke raad van bestuur, die een passie deelt voor kwaliteit en innovatie. We wensen Vian veel succes in zijn verdere loopbaan.”

Ook Vian reageerde op zijn eigen vertrek. “Ik dank Luxottica en voorzitter Leonardo Del Vecchio voor dit avontuur, dat dertien jaar heeft mogen duren. Ik verlaat het bedrijf vlak voor het verstrijken van mijn contract, bewust van de bijdrage die ik heb geleverd. Ik hoop dat ook het nieuwe hoofdstuk in de rijke geschiedenis van Luxottica weer net zo succesvol mag zijn.”

Luxottica is wereldwijd marktleider op het gebied van brillenmode, met meer dan 7400 verkooppunten. Het merkenportfolio van de brillenmaker bevat onder andere Ray-Ban en Oakley en licenties voor labels als Armani, Versace, Chanel, Bulgari en Valentino, welke worden verkocht bij winkels als Sunglass Hut, Persol en Vogue Eyewear. In 2016 boekte Luxottica nog een omzet van 9 miljard euro.

Beeld: Luxottica

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN