• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe CEO voor Jabong gevonden

Nieuwe CEO voor Jabong gevonden

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Grote mode e-tailer Jabong heeft eindelijk een nieuwe CEO aangesteld: Sanheev Mohanty. De voormalig managing director van Benetton India wordt de nieuwe CEO en tevens managing director van Jabong, en zal vanaf december 2015 werkzaam zijn in zijn nieuwe rol, meldt het bedrijf.

Romain Voog, CEO van Jabong’s moederbedrijf Global Fashion Group (GFG) zegt in een reactie: "Sanjeev brengt een ongeëvenaarde domeinkennis van de Indiase mode- en retailindustrie mee, van meer dan twee decennia, evenals een solide track record van het transformeren van bedrijven om snelle groei en winstgevendheid te bereiken. Dit, samen met de voortdurende betrokkenheid van de aandeelhouders van de Global Fashion Group, zal bijdragen aan het versterken van de positie van Jabong als India’s toonaangevende modebestemming. "

Mohanty zei zelf over zijn aanstelling: "Online commerce hervormt het koopgedrag van de Indiase consument en ik ben blij met de kans om een ​​marktleider te kunnen sturen."

Sanheev Mohanty werkte 11 jaar voor de Indiase tak van Benetton, waarbij het merk onder zijn leiding uitgroeide tot het grootste internationale modemerk van India. Hij was de jongste directeur ooit, toen hij in november 2004 het hoofd werd van India-afdeling. Hij leidde de drie Italiaanse modelabels Benetton, Sisley en Undercolors in India.

Vorige maand werd bekend dat de Global Fashion Group onderhandelt over de verkoop van Jabong met mobiel platform Paytm. De onderhandelingen zijn nog in een vroeg stadium. Volgens Live Mint ligt de waarde van Jabong tussen de 500 miljoen en 800 miljoen dollar. De verkoop van Jabong is één van de grootste deals in de Indiase online mode-industrie sinds de overname van Myntra in 2014.

Global Fashion Group
Jabong