Volgens AFP is Jean-Marc Bellaiche CEO benoemd van de warenhuisgroep Printemps en zal Paolo de Cesare opvolgen, zo meldde het bedrijf dinsdag in een persbericht. Bellaiche zal per 1 oktober in functie treden.

De groep maakte zich begin maart los van de vorige CEO Paolo de Cesare. Hij had het kanaal upscale en internationaal geherstructureerd. “Jean-Marc is een doorgewinterde leider met een unieke, veelzijdige ervaring die de groei een nieuwe impuls zal geven en de internationalisering en digitalisering van de groep zal versnellen”, aldus de Printemps-groep in dit persbericht.

De raad van commissarissen van Printemps die de keuze hadden gemaakt de Cesare te laten gaan wegens moeilijkheden in de detailhandel, had “onmiddellijk” een wervingsplan opgestart om de CEO te vervangen.

In het persbericht vertelt Bellaiche dat hij “buitengewoon enthousiast is over zijn bijdrage aan de ontwikkeling en het succes van dit geweldige bedrijf”.

Als voormalig expert bij de Amerikaanse firma Boston Consulting Group (BCG) nam Bellaiche in 2014 het beheer over van Tiffany’s ontwikkelingsstrategie, waar hij de digitale transformatie versnelde. De Printemps-groep, opgericht in 1865, bezit negentien warenhuizen in Frankrijk, evenals acht Citadium-winkels. Alleen al in zijn winkel aan de Boulevard Haussmann verwelkomt Printemps meer dan twintig miljoen bezoekers per jaar.

Dit artikel is eerder verschenen op FashionUnited.FR, vervolgens vertaald en bewerkt door Ilona Fonteijn.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN