• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe CEO voor Euro Shoe Group

Nieuwe CEO voor Euro Shoe Group

Door Laurie van Deventer

bezig met laden...

Scroll down to read more

De eigenaar van ketens als Avance, Shoe Discount en Bristo, Euro Shoe Group heeft voor het eerst een externe CEO geworven. Kurt Moons, eerder CEO van Brantano, Santana en de Eddy Merckx Group, heeft de functie bemachtigd.

Voor het eerst in tien jaar kiest de oprichtersfamilie Vanaudenhove een nieuwe CEO die geen familie is. Philippe Vanaudenhove was tot nu toe CEO van Euro Shoe Group. Het bedrijf werd in 1947 opgericht door de broers Albert en Omer Vanaudenhove. Hun zonen Philippe en Kenneth Vanaudenhove hebben tot dusver aan het hoofd van het bedrijf gestaan. Kenneth Vanaudenhove blijft aan het hoofd staan van de Raad van Bestuur.

"De wereld en marktomstandigheden evolueren zo snel dat het tijd is voor verandering. We hebben iemand nodig die dag in dag uit helpt om de visie en strategie van Euro Shoe Group uit te bouwen en uit te dragen. Dit wil niet zeggen dat Kenneth Vanaudenhove en ik uit het beeld verdwijnen. Integendeel, we blijven aanwezig en zullen er over waken dat onze familiale waarden gerespecteerd blijven," zegt Philippe Vanaudenhove in een persbericht.

Kurt Moons leidde van 1988 tot 2008 de schoenenketen Brantano, waardoor hij geen vreemde is in de schoenenbranche. "Zijn ervaring en enthousiasme zullen Euro Shoe Group helpen om nog sterker te worden in deze turbulente tijden. Wij zijn ervan overtuigd dat hij een goede kapitein zal zijn om ons schip in de juiste koers te laten varen," aldus Vanaudenhove.

ccppage
euroshoegroup
kurtmoons