• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe CEO voor Denham the Jeanmaker

Nieuwe CEO voor Denham the Jeanmaker

Door Anne Buis

bezig met laden...

Mensen

Denham the Jeanmaker heeft een nieuw strategieplan voor 2017 aangekondigd. Daarbij gaat het management flink veranderen: Ludo Onnink is aangesteld als de nieuwe CEO en oprichter Jason Denham zal verder gaan als chief creative officer. Fred Gehring wordt de non-executive chairman. De uitbreiding van de Raad van bestuur is de start van ‘een nieuwe fase van wereldwijde en evolutionaire groei’.

Onnink en Gehring zullen per direct toetreden tot de Raad van bestuur. Vanaf begin 2017 zal het nieuwe managementteam functioneel zijn. Ludo Onnink en Fred Gerhring hebben samen ‘zestig jaar ervaring in het bouwen en managen van gerenommeerde mode- en lifestylemerken op wereldwijde schaal’, meldt Denham in een persbericht.

Oprichter Jason Denham laat in een persbericht weten: “Ludo en ik hebben een langdurige zakelijke relatie en vriendschap, sinds midden jaren negentig, en we delen een visie in hoe we Denham kunnen blijven evolueren in de toekomst - inclusief een driejarenplan om de business te verdubbelen. Ik ben ook heel blij om Fred te verwelkomen als niet-uitvoerend voorzitter; hij heeft een uitzonderlijke expertise en een ongelooflijk track record in het bouwen van wereldwijde merken.”

“In de twintig jaar dat ik Jason ken, ben ik geïnspireerd gebleven door zijn passie voor het product en design,” reageert CEO Ludo Onnink. “Ik ben in de afgelopen jaren betrokken geweest bij zijn bedrijf, en ik ben blij om fulltime deel te nemen aan het bedrijf, waardoor Jason zijn energie volledig kan richten op de creatieve kant. Onze groeiplannen zijn ambitieus, maar tegelijkertijd realistisch en duurzaam.”

"Jason en zijn team hebben een sterk, ambitieus en puur merk opgebouwd, dat gaat over kwaliteit en de ongelooflijke aandacht voor detail,” laat voorzitter Fred Gehring weten. “Onze visie voor Denham is om door te gaan met het ontwikkelen van het wereldwijde succes, en om gebruik te maken van het belangrijke momentum dat te zien is in Nederland en Japan. In vele opzichten voelen we dat Denham ‘the next big thing kan zijn.”

Het nieuwe strategieplan richt zich voornamelijk op de uitbreiding in Japan en Europa. In Europa worden de pijlen gericht op Duitsland; deze markt wordt het speerpunt in 2017. Recentelijk is Marco Frenzer al aangesteld als sales director voor de Duitse markt. Hij geeft ook leiding aan het commerciële team op het Duitse hoofdkantoor in Düsseldorf. Frenzer heeft een ‘uitgebreide ervaring’ op de Duitse markt.

In Japan is Denham al een groot succes en dat wil het denim merk gaan voortzetten. In 2016 sloot het jeansmerk daarom al een joint Venture met Look Inc Group. Deze partij is al hard op zoek naar nieuwe locaties in Japan. Denham heeft al 22 winkels op de Japanse markt.

Denham the Jeanmaker wijzigt top wegens nieuw strategieplan

Sinds de oprichting van Denham the Jeanmaker in 2008 is Jason Denham de CEO en creatief directeur van het bedrijf geweest. Onder zijn leiding wist het merk zich te ontwikkelen tot internationaal bekend denimlabel. Door afstand te doen van zijn taken als CEO kan hij zich focussen ‘op de passie voor het ontwikkelen van het creatieve hart van het bedrijf’.

Gehring en Onnink kennen elkaar al jaren. In 1996 waren ze mede-oprichters van Tommy Hilfiger Europe; destijds vormden zij het management van Pepe Jeans Corporation dat de licentie tekende voor Tommy Hilfiger. In 2005 leidden zij, met steun van private equity partij Apax Partners, de overname van de beursgenoteerde Tommy Hilfiger Corporation en verplaatsten zij het wereldwijde managementkantoor van New York naar Amsterdam. Gehring en Onnink verkochten het bedrijf in 2010 aan PVH Corp en bleven leiding geven aan Tommy Hilfiger tot 2014.

Onlangs hebben Gehring en Onnink Amlon Capital opgericht, een investeringsbedrijf, waarmee ze een meerderheidsbelang in Denham verwerven. Het bedrijf heeft ook belangen in het merk Karl Lagerfeld en het Nederlandse kinderkledingmerk Vingino.

Beeld: Denham the Jeanmaker

DENHAM
Denham the Jeanmaker
Scroll down to read more