• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe CEO voor Condé Nast

Nieuwe CEO voor Condé Nast

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Bob Sauerberg wordt per 1 januari 2016 de nieuwe CEO van Condé Nast. Hij is de president van het bedrijf en zal de huidige CEO Chuck Townsend opvolgen. Townsend zal verder gaan als voorzitter, en de huidige voorzitter, de 87-jarige SI Newhouse Jr, wordt voorzitter emeritus.

De veranderingen zijn het gevolg van ‘twee jaar zorgvuldig geënsceneerde opvolgingsplanning’, zegt Townsend in een e-mail aan zijn personeel. Hij was sinds 2004 CEO, toen hij Tom Florio opvolgde.

Sauerberg komt op een moeilijk moment aan het roer bij Condé Nast. Het bedrijf heeft last van de dalende reclame-inkomsten, en er is ook nog geen winst uit de digitale advertentieverkoop. Dit jaar zal Condé Nast 1 miljard dollar omzetten, minder dan in 2013 en 2014. De omzet voor het komende jaar zal vlak zijn, liet hij aan Wall Street Journal weten.

Sauerberg werkt sinds 2005 bij Condé Nast, eerst als executive vice-president van consumentenmarketing en vanaf 2010 als president. Daarvoor was hij COO bij Fairchild Fashion Media en CFO bij The New York Times Magazine Group.

Bob Sauerberg
Conde Nast