• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Mogelijk vertrek Alexander Wang bij Balenciaga

Mogelijk vertrek Alexander Wang bij Balenciaga

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Er wordt druk gespeculeerd over de toekomst van Alexander Wang bij modehuis Balenciaga. De Amerikaanse modeontwerper, die ook een succesvol gelijknamig merk heeft, gaat binnenkort met Balenciaga onderhandelen over zijn contract, en een mogelijk vertrek valt niet uit te sluiten. Dat meldt Women’s Wear Daily.

Wang is sinds december 2012 artistiek directeur van Balenciaga, dat onderdeel van luxeconcern Kering is. Hij volgde Nicolas Ghesquiere op, die toen naar Louis Vuitton ging.

Volgens WWD is Wang nog wel onder contract bij het modehuis en is hij bezig met de voorbereidingen voor de herfstcollecties. Hij zou wel discreet op zoek zijn naar een investeerder voor zijn eigen merk, aldus WWD, en dit zou kunnen leiden tot tweestrijd voor de ontwerper. Het voeren van en ontwerpen voor twee verschillende merken is, zacht uitgedrukt, lastig.

Ondertussen groeit Balenciaga hard. Het merk boekte het afgelopen jaar twee-cijferige groei en is van plan om categorieën als breisels en herenmode uit te breiden, aldus Balenciaga CEO Isabelle Guichot in een eerder interview met WWD.

ALEXANDER WANG
Balenciaga