• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Mammut benoemt nieuwe CEO

Mammut benoemt nieuwe CEO

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Zwitserse sportmodemerk Mammut heeft Oliver Pabst benoemd als CEO. Hij volgt Rolf Schmid op, die het bedrijf na vijftien jaar verlaat. Pabst zal per 1 september aan zijn nieuwe functie beginnen, maar Schmid blijft wel aan als adviseur.

Pabst werkte tot voor kort bij het Duitse sportmerk Willy Bogner, waar hij lid was van de raad van bestuur en verantwoordelijk was voor Sales en Marketing. Daarvoor was hij eigenaar en algemeen directeur van het actiesportmerk Boards & More en was tevens bestuurslid van Gerhard Pabst, het textielbedrijf van zijn familie.

”Oliver Pabst heeft een uitstekende trackrecord en is uitermate geschikt om de succesvolle implementatie van onze groeistrategie te begeleiden,” zei Michael Willome, CEO van de Conzzeta Group.

Mammut is onderdeel van Conzzeta, een Zwitserse producent van buitensport kleding en uitrusting. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in Duitsland, Noorwegen, Japan, Korea, China en in de Verenigde Staten, en is mondiaal verkrijgbaar. Mammut Sports Group genereert 70 procent van zijn omzet in het buitenland. Inmiddels bedraagt de jaaromzet bijna 250 miljoen Zwitserse Frank (230 miljoen euro).

mammut sports group