Het Italiaanse luxemerk Loro Piana heeft Fabio d’Angelantonio aangesteld als CEO. Hij volgt Mattieu Brisset op, zo meldt WWD.

D’Angelantonio is afkomstig van de Italiaanse brillenmaker Luxottica waar hij Chief Marketing Officer was, alsmede voorzitter van dochterbedrijf The Sunglass Hut. Daarvoor werkte hij in hoge functies binnen sales en marketing voor, onder andere, Editions Hemma in Brussel en Indesit Co. Hij zal op 1 september bij Loro Piana aan de slag gaan.

Antoine Arnault, voorzitter van Loro Piana, huldigde in een persbericht het ‘warme karakter en Italiaanse touch’ van d’Angelantonio. “Hij heeft een geweldige trackrecord in de ontwikkeling van merken, retailoperaties en mensen,” aldus Arnault.

Loro Piana is sinds 2013 onderdeel van luxe concern LVMH, dat toen een meerderheidsaandeel in het familiebedrijf nam. “Drie jaar na de overname van Loro Piana geloof ik dat Matthieu Brisset en ik de doelstelling hebben behaald die Sergio en Pier Luigi Loro Piana ons toen gaven: dit uitzonderlijke bedrijf te integreren in de LVMH Group zonder de waardes van het merk en de mensen die ervoor werken uit het oog te verliezen,” zei Arnault.

Brisset zal binnen LVMH een nieuwe functie krijgen. Deze zal volgens Arnault ’binnenkort’ bekend worden gemaakt.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN