• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Jasmien Wynants verkozen tot Sustainability Professional 2023

Jasmien Wynants verkozen tot Sustainability Professional 2023

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Jasmien Wynants benoemt als Sustainability Professional 2023. Beeld: Time4Society & VBO FEB / Luc Hilderson

Jasmien Wynants is verkozen tot Sustainability Professional 2023 door een gezamenlijk initiatief van Time4Society en VBO FEB. De award is het sluitstuk van een selectieprocedure die van start ging in november 2022.

De Sustainability Professional is iemand die binnen zijn bedrijf of organisatie inspireert, motiveert en initiatieven implementeert op het gebied van duurzaamheid, zo staat in het persbericht.

De jury selecteerde over verschillende rondes drie Nederlandstalige en drie Franstalige finalisten uit een lijst van 230 professionals. Een laatste online stemming moest de finale winnaar bekend maken.

De jury benoemt Wynants tot Sustainability Professional omdat ze in al haar doen en laten één doel voor ogen heeft: de modewereld verduurzamen. Wynants geeft inspirerende trainingen, motiverende talks, workshops en verleent advies. Daarnaast schrijft ze voor diverse vakbladen en schrijft ze een kinderboek rondom duurzame mode.

“Ik ben vooral heel dankbaar. Dankbaar voor de kansen die ik bij Xandres krijg, dankbaar voor mijn collega’s en dankbaar voor wat we het afgelopen jaar samen hebben gerealiseerd rond duurzaamheid. Want ik ben zeker niet alleen in dit verhaal", aldus Wijnants in het persbericht.

"Ik ben heel blij met deze award. Zowel grote als kleine overwinningen moeten gevierd worden. Dit draagt ook bij aan de visibiliteit van duurzaamheid in de modesector, en daar gaan we in de toekomst op blijven inzetten."

Wynants nam het op tegen Wouter De Broeck, Sustainability Manager bij Alsico, en Geert Aelbrecht, Chief People Officer, Group Sustainability & ESG Officer bij BESIX.

Jasmien Wynants