Italiaanse media: Patrizio di Marco naar Dolce & Gabbana

De geruchten gingen al maanden en werden eerder nog ontkend, maar nu lijkt het officieel: Patrizio Di Marco is toegetreden tot de Raad van Bestuur van Dolce en Gabbana. Dat heeft het bedrijf van Domenico Dolce en Stefano Gabbana bevestigd aan Italiaanse media.

Het bedrijf heeft geen verklaring afgegeven over de aanstelling van Di Marco, maar bevestigde het nieuws wel. Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat Patrizio di Marco vertrok als CEO bij modehuis Gucci, en in januari 2016 is zijn niet-concurrentiebeding verstreken. Volgens bronnen zou hij kort na het aflopen van het concurrentiebeding al in de onderhandelingen zijn gestapt. De geruchten werden versterkt door het bericht dat Dolce & Gabbana onlangs Diana Zanetto, voormalig hoofd merchandising en licenties bij Gucci, had aangenomen. Het tweetal werkte eerder samen bij Gucci.

Italiaanse media stellen dat ‘het niet uitgesloten is dat hij een stuwende rol gaat spelen in het bedrijf’. Zo zou Di Marco zich al inlezen in de bedrijfsdossiers.

Di Marco vertrok in januari 2015 als CEO bij modehuis Gucci. Kort daarna vertrok ook creatief directeur Frida Giannini, die getrouwd is met Patrizio di Marco. De onderlinge spanningen tussen Giannini en Di Marco’s opvolger Marco Bizzarri waren oorzaak van haar plotselinge vertrek. Alessandro Michele heeft Giannini opgevolgd bij het Italiaanse modehuis.

Dolce & Gabbana Holding sloot boekjaar 2014-2015 af met een omzet van 1,055 miljard euro. Het bedrijf telt meer dan 4.540 medewerkers en een distributienetwerk met 323 flagshipstores wereldwijd.

Beeld: Facebook Dolce & Gabbana

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN