• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Hoofdredactrice Vogue Italia Franca Sozzani overleden

Hoofdredactrice Vogue Italia Franca Sozzani overleden

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Franca Sozzani, hoofdredactrice van de Italiaanse Vogue, is op 66-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd op donderdag naar buiten gebracht door Jonathan Newhouse, CEO en bestuursvoorzitter van uitgeverij Condé Nast International.

”Dit is het meest verdrietige nieuws dat ik ooit heb moeten vertellen. Franca Sozzani, 28 jaar lang werkzaam voor de Italiaanse Vogue, is vandaag overleden in Milaan na een ziektebed van een jaar. Haar zoon Franceso was bij haar,” schreef Newhouse. Hij noemde Sozzani’s overlijden een groot verlies voor Vogue en de modewereld, en roemde de Italiaanse om haar talent en de invloed die ze had gehad op het tijdschrift.

Sozzani maakte van Vogue meer dan ‘alleen’ een modetijdschrift: vaak werd fotografie ingezet om sociale of culturele kwesties aan te kaarten. Misschien wel het meest bekende nummer dat werd gepubliceerd tijdens Sozzani’s tijd als hoofdredactrice, was het ‘’Black Issue’’ uit 2008. Met dit blad wilde Sozzani het onderwerp diversiteit in de modewereld aankaarten.

Naast het werk dat Sozzani verrichte voor Condé Nast, deed ze ook vrijwilligerswerk voor de Verenigde Naties. Hiervoor werd ze dit jaar beloond met de eerste Swarovski Award for Positive Change, uitgereikt door de British Fashion Council.

Franca Sozzani
Vogue