• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Heike van de Kerkhof wordt de nieuwe CEO van Archroma

Heike van de Kerkhof wordt de nieuwe CEO van Archroma

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Heike van de Kerkhof wordt de nieuwe CEO van het internationale chemiebedrijf Archroma. Dat kondigt het bedrijf aan in een persbericht. Archroma is naar eigen zeggen marktleider op het gebied van duurzame kleurstoffen en chemicaliën. Van de Kerkhof zal er per 6 januari 2020 de plaats innemen van Alexander Wessels, CEO van Archroma sinds de oprichting ervan in 2013. Wessels schuift door naar de functie van vicevoorzitter van Archroma’s Raad van bestuur. Ook wordt hij senior adviseur binnen SK Capital, het moederbedrijf van Archroma.

Van de Kerkhof is afkomstig van Castrol, een divisie van olie- en gasbedrijf BP, waar ze werkzaam was als Vice President en verantwoordelijk voor het westelijk halfrond. Voorafgaand aan BP bekleedde Van de Kerkhof verschillende leiderschapsposities bij DuPont, The Chemours Company en Neste Oil.

Van de Kerkhof zelf staat te popelen om bij Archroma te beginnen. “Ik heb een passie voor innovatie en duurzaamheid, en ik vind het geweldig de nieuwe CEO van Archroma te worden,” zo verkondigt Van de Kerkhof in het persbericht. “Het bedrijf heeft een sterk, door technologie gedreven productportfolio en een solide basis om op verder te bouwen. Ik geloof dat Archroma bijzondere potentie heeft om de productieprocessen van zijn klanten te ondersteunen op kosteneffectieve en duurzame wijze.”

Archroma is gevestigd in de Zwitserse stad Reinach. Het bedrijf is actief in ruim 35 landen en heeft circa 3000 werknemers. Archroma telt drie aparte bedrijfstakken: Brand & Performance Textile Specialties, Packaging & Paper Specialties, and Coatings, Adhesives & Sealants. Binnen het gehele bedrijf geldt duurzaamheid als een kernwaarde.

Beeld: Heike van de Kerkhof. Foto via Archroma.

Archroma
Heike van de Kerkhof