• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Haider Ackermann: nieuwe creatief directeur Berluti?

Haider Ackermann: nieuwe creatief directeur Berluti?

Door May-Anne Oltmans

loading...

Mensen

Geruchten doen de ronde dat de Franse ontwerper Haider Ackermann de nieuwe creatief directeur zal worden van mannenmodelabel Berluti. Bronnen zouden aan Fashionmag hebben laten weten dat Ackermann wordt gezien als de opvolger van Alessandro Sartori, die in februari 2016 opstapte.

Berluti is naar verluidt al langere tijd op zoek naar een nieuwe creatief directeur. Volgens Antoine Arnault, directeur van Berluti, weet het merk precies wat bij hen past: “Een nieuwe creatief directeur die als doel heeft het merk het casual gevoel te geven dat momenteel ontbreekt, en iemand die de ready-to-wear van het merk levendiger en moderner zou maken.” Tevens stelde Arnault destijds dat hopelijk “voor de zomer” iemand zou worden aangesteld.

Ackermann, die afstudeerde aan de Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, richtte zijn gelijknamige merk op in 2003. Zijn damescollectie werd twee jaar later opgenomen in het portfolio van het bekende BVBA32, dat wordt geleid door Anne Chapelle’s. Het is niet de eerste keer dat de naam van de ontwerper wordt gelinkt aan een modehuis: echter, tot nu toe heeft Ackermann zich steeds gefocust op zijn eigen label. Wat precies waar is van de geruchten die dit keer de ronde doen, is niet duidelijk. Zowel Ackermann als Berluti weigerden commentaar te geven.

Beeld: Berluti Facebook

Alessandro Sartori
Berluti
BVBA32
Haider Ackermann