Gisteren werd het al bericht door Bloomberg, maar inmiddels heeft modehuis Gucci het nieuws zelf ook bevestigd: Alessandro Michele is de nieuwe creatief directeur.

Gucci president en CEO Marco Bizzarri laat aan WWD weten dat Michele ‘de volledige creatieve verantwoordelijkheid heeft voor alle Gucci collecties en het merkimago’. “Hij staat binnen het bedrijf bekend als een zeer getalenteerde person en wordt gerespecteerd door het team. Hij kent Gucci van binnen en buiten.” Bizzarri ziet in Michele ‘precies de juiste persoon’ voor Gucci’s nieuwe creatieve koers.

Michele krijgt de belastende taak om de tegenvallende prestaties van Gucci te doen keren. Afgelopen maandag verscheen hij al met zijn ontwerpteam op de catwalk na de presentatie van de nieuwe herencollectie tijdens de Milaan Fashionweek. Alessandro Michele volgt Frida Giannini op, die samen met haar partner en Gucci-topman Patrizio di Marco in december bekend maakte om op te stappen na aanhoudende tegenvallende resultaten. Zij zou eigenlijk pas in februari afscheid nemen, maar verliet het modehuis vorige week vroegtijdig.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN