• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Gucci benoemt nieuwe voorzitter en CEO van Gucci America

Gucci benoemt nieuwe voorzitter en CEO van Gucci America

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Modehuis Gucci heeft Susan Chokachi benoemd als voorzitter en CEO van Gucci America Inc. Chokachi vervult haar nieuwe functie per direct en vervangt Christophe de Pous, die het bedrijf vorige maand verliet. Dat heeft Gucci bekendgemaakt.

Chokachi trad in 1998 toe tot de Gucci Group en werkte haar weg door de jaren heen omhoog, totdat ze werd gepromoveerd tot senior vice president van marketing en communicatie en daarmee een plaats kreeg in het management team van Gucci America.

”We hebben het geluk dat we op dit belangrijke moment beroep kunnen doen op het talent en de ervaring van Susan voor de leidende rol bij Gucci America,” zegt Marco Bizzarri, voorzitter en CEO van Gucci, in een verklaring. “Met de stevig verankerde nieuwe richting die Gucci ingaat, zien we een spannende dynamiek ontstaan achter het merk in Noord-Amerika, en ik ben ervan overtuigd dat Susan en haar team in staat zijn hiervan te profiteren in een markt die aanzienlijke groeimogelijkheden voor Gucci biedt,” aldus Bizzarri.

Momenteel is er voor Chokachi nog geen opvolger. Zij houdt daarom voorlopig nog toezicht op de marketing en communicatie totdat een opvolger voor haar is benoemd.

Gucci
gucci america