• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Fran Horowitz is de nieuwe CEO van Abercrombie & Fitch

Fran Horowitz is de nieuwe CEO van Abercrombie & Fitch

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Het Amerikaanse merk Abercrombie & Fitch heeft Fran Horowitz benoemd tot CEO van het bedrijf. Voorheen was ze president en chief merchandising officer. Daarnaast heeft uitvoerend vice president en CFO Joanne Crevoiserat een extra functie gekregen; zij is nu ook COO.

Beide dames zijn per direct werkzaam in hun nieuwe rollen. Arthur Martinez blijft voorzitter van de Raad van bestuur, waar ook Horowitz bestuurslid wordt.

“Fran’s aanstelling tot CEO weerspiegelt het leiderschap dat ze heeft laten zien in de turnaround van Hollister, onze inspanningen om een aansprekend, consumentengerichte winkelervaring te bieden van onze beide merken en, terwijl we nog meer werk te doen hebben, de herpositionering van het merk Abercrombie & Fitch,” zegt Martinez in een persbericht. HIj prijst haar ‘toewijding als leidinggevende’, ‘klantgerichte mentaliteit’ en de ‘toewijding tot het verzekeren van succes van het bedrijf’. Martinez: “We zijn ervan overtuigd dat zij als CEO de juiste persoon is om het bedrijf vooruit te leiden.”

“Het is een eer om de inspanningen van Abercrombie & Fitch om de prestaties te versterken en nieuwe groei te leiden,” reageert Fran Horowitz in het persbericht. “We hebben goede vorderingen gemaakt in onze inspanningen om te luisteren naar onze klanten en ze te voorzien van winkelervaring die hun verwachtingen overtreft.”

Nieuwe benoemingen binnen top Abercrombie & Fitch

Over de nieuwe taken van vice president en CFO Crevoiserat laat Martinez weten: “Joanne’s promotie in de rol van COO weerspiegelt de reikwijdte van haar verantwoordelijkheden en de belangrijke rol die zij speelt in het voortzetten van onze operationele discipline en financiële kracht in een uitdagende retailomgeving.” Horowitz laat weten blij te zijn met Crevoiserat’s aanstelling. “Ik ben enthousiast om met haar en de rest van het bijzondere team -dat we hebben opgebouwd- samen te werken aan de positie van Abercrombie & Fitch voor toekomstig succes.” Met de aanstelling van Horowitz vervalt de rol van the Office of the Cairman, die sinds december 2014 leiding gaf aan het modebedrijf.

Fran Horowitz was sinds december 2015 president en CMO van Abercrombie & Fitch. Ze begon bij het modebedrijf in oktober 2014 als president van het merk Hollister. Voorheen werkte ze als brand president bij Ann Taylor Loft. Eerder werkte ze bij Express Inc. als vice president Merchandising en Design van de vrouwenlijn. Horowitz had daarvoor verschillende functies bij Bloomingdales, Bergdorf Goodman, Bonwit Teller en Saks Fifth Avenue.

Crevoiserat is sinds mei 2014 Abercrombie & Fitch’ uitvoerend vice president en CFO. Sinds oktober 2015 is ze ook bestuurslid bij het bedrijf. Eerder werkte ze in verschillende functies bij bedrijven als Kohl’s Inc, Wal-Mart en May Department Stores.

Vorige week werd nog bekend dat Abercrombie & Fitch 150 medewerkers gaat ontslaan op het hoofdkantoor in Ohio. De ontslagronde is nodig vanwege het ‘moeilijke consumentenlandschap’. "Als onderdeel van onze lopende initiatieven voor kostenreductie en na zorgvuldige afweging heeft het bedrijf ongeveer 150 posities op corporate niveau geëlimineerd om ervoor te zorgen dat we op passende wijze worden gestructureerd voor de huidige retailsituatie," zei een bedrijfswoordvoerder tegen WWD.

In de eerste negen maanden van het fiscale jaar zag Abercrombie & Fitch de omzet met 4,8 procent teruglopen, wat neerkomt op een daling van 44,8 miljoen dollar. De totale omzet kwam uit op 2,29 miljard dollar. Het bedrijf is al langer bezig met het terugdringen van kosten. Zo wil Abercrombie & Fitch focussen op de optimalisatie van fysieke winkels.

Beeld: Abercrombie & Fitch

Abercrombie & Fitch
Fran Horowitz