• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Flinke bonus voor CEO Nike

Flinke bonus voor CEO Nike

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Mark Parker, de voorzitter en CEO van Nike, heeft een grote beloning gekregen voor zijn prestaties in boekjaar 2015/2016. Hij kreeg maar liefst 46,7 miljoen dollar (42,7 miljoen euro) in salaris en aandelen uitgekeerd. Daarmee is zijn inkomen verdrievoudigd in vergelijking met vorig jaar. Dat melden diverse media.

Parker kreeg een salaris van 1,55 miljoen dollar uitgekeerd over het afgelopen boekjaar, eindigend op 31 mei. De bonus in aandelenopties heeft echter een waarde van 3,5 miljoen dollar, en die zal nog stijgen tot 33,5 miljoen dollar in de komende 4 jaar.

De bonus in aandelen is bedoeld om Parker nog vele jaren bij het bedrijf te houden, in ieder geval tot 2020. Sinds het moment dat Parker aan boord kwam als CEO, wist hij de verkoop te stuwen met 32 miljard dollar aan verkopen. Dat is meer dan een verdubbeling van het niveau van voor zijn komst. Op 30 juni volgde hij Nike’s mede-oprichter Phil Knight op, die met pensioen ging.

De CEO heeft de belofte gedaan de inkomsten van Nike tot 2020 te verhogen naar 50 miljard dollar, mede door te focussen op vrouwenkleding. Of dat echt gaat lukken is nog maar de vraag. Bij de laatste kwartaalcijfers misten gegevens over omzet en orders, wat zorgen opleverde bij de investeerders. De voorraden daalden met 8,6 procent, na zeven jaar stijgende resultaten.

Voor het fiscale jaar 2015 ontving Parker nog een totaalbedrag van 16,8 miljoen dollar.

Beeld: Nike

Mark Parker
Nike