• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Erminio Cerbone volgt Kirkwood op bij Pollini

Erminio Cerbone volgt Kirkwood op bij Pollini

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Italiaanse luxe schoenenmerk Pollini heeft Erminio Cerbone benoemd als nieuw creatief directeur. De Italiaanse Cerbone volgt de beter bekende Nicholas Kirkwood op, die afgelopen november het bedrijf verliet om zich te concentreren op zijn gelijknamige merk dat in 2013 werd overgenomen door LVMH. De eerste collectie van Cerbone zal in het najaar van 2015 in de winkels verkrijgbaar zijn.

Cerbone begon zijn loopbaan in 1992 bij de Prada Group, waar hij ruim tien jaar af en aan werkte aan de dameslijn van Prada, de schoenenlijnen voor zowel dames als heren van Miu Miu en de schoenenlijn van Prada. In die tijd werkte hij ook voor Romeo Gigli en Dolce & Gabbana.

Voorts werkte hij ook als hoofd dames- en herenschoenen bij Jil Sander, onder leiding van Raf Simons, en als hoofd damesschoenen bij Giorgio Armani. Sinds 2012 fungeerde Cerbone als consultant voor de merken Tod's, Vionnet, Furla en Marni.

Pollini, dat onderdeel is van de Italiaanse modegroep Aeffe, telt momenteel twintig winkels in grote Italiaanse steden, en in Zwitserland en Oostenrijk. Het bedrijf boekte in 2013 een omzet van 32,7 miljoen euro.

erminio cerbone
Pollini