• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Dirk Bikkembergs benoemt nieuw creatief directeur

Dirk Bikkembergs benoemt nieuw creatief directeur

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Dirk Bikkembergs heeft Lee Wood benoemd als creatief directeur. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de mannen- en vrouwencollecties van zowel het hoofdmerk als van het jongere Bikkembergs label, alsmede voor de licenties voor kindermode, ondergoed, tassen en accessoires. Dat meldt WWD.

Oprichter en ontwerper Dirk Bikkembergs verliet het bedrijf vijf jaar geleden en werd opgevolgd door Hamish Morrow. De afgelopen twee jaar heeft een team van in-huis ontwerpers de collecties ontworpen.

De Britse Wood werkte na zijn afstuderen zestien jaar lang voor Donatella Versace. In 2013 ging hij aan de slag als adviseur voor diverse modemerken en lanceerde in 2015 zijn eigen ready-to-wear collectie L72.

De aanstelling van Wood valt samen met de reorganisatie van het bedrijf na de overname door de Chinese retailgroep Canudilo een jaar geleden. Het Chinese bedrijf nam een meerderheidsbelang van 51 procent voor 40,7 miljoen euro in het modemerk. Voormalige mede-eigenaren Zeis Excelsa en SNV hebben ieder nog een belang van 24,5 procent behouden en produceren respectievelijk de schoenen en ready-to-wear collecties van het label.

In 2014 boekte Bikkembergs een omzet van 100 miljoen euro. Het merk telt momenteel 61 monobrand boetieks en is van plan binnenkort nog 5 te openen.

Dirk Bikkembergs