• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • David Neville vertrekt bij Rag & Bone

David Neville vertrekt bij Rag & Bone

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De mede-CEO van Rag & Bone, David Neville, zet een stap terug. Hij stopt als mede-CEO bij het modebedrijf, maar blijft wel aandeelhouder en bestuurslid. Marcus Wainwright blijft wel op zijn positie en zal de leiding alleen op zich nemen. Dat meldt Business of Fashion.

Neville laat weten dat hij toe is aan iets nieuws en zich wil focussen op andere projecten. Wainwrigt zal de creatieve leiding, inclusief design en marketing, behouden. “We hebben een team dat de zakelijke kant van het bedrijf echt kan runnen,” zegt hij tegen Business of Fashion. Hij denkt wel dat zijn rol zal veranderen; zo zal hij zich ook gaan bezighouden met de retailexpansie, met name in het buitenland. Het label wordt momenteel in 53 landen verkocht, maar de internationale omzet bedraagt maar 20 procent van het bedrijf.

De vertrekkend mede-CEO Neville is van plan om opkomende merken te gaan scouten. “Ik onderzoek of ik in een aantal modemerken kan investeren, zoals Andrew al die jaren geleden met ons deed,” licht hij toe aan de website. Neville zou graag leiding geven aan jonge merken, vertelt hij.

Het vertrek van Neville komt op het moment dat Rag & Bone een nieuwe groeifase inrolt, waarin er meer gefocust wordt op de retailkant van het bedrijf. Wereldwijd stegen de omzetcijfers met 20 procent in 2016 en zagen de winkels die minstens een jaar open zijn dubbele omzetcijfers. De eigen winkels van Rag & Bone genereren dit jaar een omzet van 100 miljoen dollar (89 miljoen euro).

In de Verenigde Staten zijn er 22 winkels van het label, daarnaast is er 1 winkel in Londen (waar volgens de planning komend jaar nog 2 bij komen). Verder zijn er franchisevestigingen in Taiwan, Hongkong, Japan, UAE, Libanon en Thailand. Verder heeft thuisland Verenigde Staten ook nog 6 outletwinkels.

Beeld: Rag & Bone

Rag&Bone