• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Creatief directeur verlaat Sergio Rossi
Creatief directeur verlaat Sergio Rossi

Mensen

Creatief directeur verlaat Sergio Rossi

Door Wendela van den Broek

31 mei 2016

Creatief directeur Angelo Ruggieri verlaat het Italiaanse luxe schoenenmerk Sergio Rossi, waar hij sinds 2013 verantwoordelijk was voor de dames- en herencollecties. Dat meldt WWD.

Het vertrek van Ruggeri, die in 2013 Francesco Ruffo opvolgde, signaleert verdere opschudding voor het merk. Sergio Rossi werd afgelopen december van Kering overgenomen door de Europese investeringsfirma Investindustrial, opgericht door de Italiaanse zakenman Andrea Bonomi. Voormalig Pommellato topman Andrea Morante werd voorzitter van het merk, en in maart werd Riccardo Sciutto, voormalig algemeen directeur van Hogan, als CEO van Sergio Rossi benoemd.

Het merk zei niet waarom Ruggeri opstapt, of waar hij heen gaat. Er is vooralsnog ook niets bekend over zijn opvolger.

Afgelopen januari zei Morante in een interview met WWD dat het merk van plan was nieuwe zakelijke kansen na te jagen door het merk nieuw leven in te blazen met een nieuwe visie en impuls.

Sergio Rossi telt ruim 80 winkels, zowel eigen als van derden, in Europa, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, Zuid-Oost Azië en Japan. De omzet werd in 2015 door Barclays geschat op ongeveer 71 miljoen euro.