Creatief directeur van Salvatore Ferragamo stapt op

Ontwerper Massimiliano Giornetti verlaat modehuis Salvatore Ferragamo. Zijn laatste collectie voor het Italiaanse huis werd afgelopen februari gepresenteerd, meldt WWD.

De functie van Giornetti, die sinds 2000 bij het merk werkzaam was en sinds 2011 creatief directeur was van de dames- en herencollecties, zal niet opnieuw worden gevuld. Het ontwerpteam van Ferragamo zal voortaan zijn taken overnemen. In een interview met WWD zei CEO Michele Norsa dat zijn vertrek ‘een natuurlijk proces, na een langdurige en winstgevende samenwerking’ was.

Ferragamo kiest bewust voor een toekomst zonder creatief directeur. Na een reeks hoofd damesmodeontwerpers, waaronder Cristina Ortiz, Graeme Black, Nathalie Gervais, en Giornetti zelf, wil het huis de kans geven aan een nieuwe generatie ontwerpers die een jonger publiek zal aanspreken.

Volgens Norsa heeft het huis diverse nieuwe talenten ontdekt die samen een ‘uitstekend’ creatief team vormen. Ook heeft Ferragamo versterking gezocht in verschillende productcategorieën, waaronder de schoenen en lederwaren, die ongeveer 80 procent van de totaalomzet vertegenwoordigen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN