Gemma Metheringham, creatief directeur van het Britse modemerk Karen Millen, stapt over naar de Britse modeketen Next, zo meldt FashionMag.com.

Metheringham werkte zeventien jaar voor Karen Millen. Daarvoor was zij drie jaar lang werkzaam als hoofdontwerpster damesmode voor Next. Zij wordt opgevolgd door Ainsley Walker, huidig hoofd van Design Trend bij Karen Millen, die interim creatief directeur wordt.

Volgens Metheringham was het na zeventien jaar tijd voor een ‘nieuwe uitdaging’. Neil McCausland, voorzitter van Karen Millen, bedankte haar voor ‘haar passie voor kwaliteit, design en vakmanschap’ die het merk tot ‘een internationaal succes’ voerde. “Zij heeft een indrukwekkend creatief team opgebouwd en ik verheug me op het voortgezette succes van Karen Millen,” aldus McCausland.

Het zijn roerige tijden voor Karen Millen. Vorig jaar stapte CEO Mike Shearwood op, en nam McCausland veel van de taken van de topman over. In maart verliet ook CFO Andrew Ware het bedrijf. Ondertussen maakte Karen Millen de benoeming van Beth Butterwick, voormalig CEO van Bonmarche, als algemeen directeur bekend.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN