• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Creatief directeur Edun vertrekt

Creatief directeur Edun vertrekt

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Creatief directeur Danielle Sherman heeft ontslag genomen bij modelabel Edun. Ze heeft drie jaar gewerkt bij het merk en vertrekt wegens ‘andere carrièremogelijkheden’. Dat meldt WWD.

Sherman volgde in 2013 voormalig creatief directeur Sharon Wauchob op. Voor ze aan boord kwam bij Edun was ze design director bij het label T by Alexander Wang. Ook is ze een van de oprichtsters van the Row, het merk van Mary-Kate en Ashley Olsen. In de drie jaar dat ze de creatieve leiding had over Edun, wist ze het percentage van de collectieproductie in Afrika te verhogen met 95 procent.

“Wat Edun in de afgelopen drie jaar heeft bereikt representeert een belangrijke stap, een nieuw vocabulaire en een dynamiek voor de toekomst, zegt oprichtster Ali Hewson in een statement volgens WWD. “Ik ben Danielle heel dankbaar voor haar waardevolle bijdrage en voor het aanwakkeren van de conversatie over ethische mode.”

Het modemerk Edun werd in 2005 opgericht door Ali Hewson en haar echtgenoot Bono, met als doel om de kledingindustrie in Afrika aan te moedigen. Het in New York gevestigde modehuis focust op een duurzame langetermijngroei door verschillende producenten te supporten, initiatieven in de gemeenschappen te ondersteunen en samen te werken met Afrikaanse kunstenaars.

Edun is de zoektocht naar een opvolger voor Sherman gestart.

Beeld: Edun

Edun