Creatief directeur Bali Barret verlaat Hermès

Bali Barret, creatief directeur van het damesuniversum bij Hermès, neemt ontslag bij het luxemerk. Dat bevestigt Pierre-Alexis Dumas, algemeen creatief directeur bij Hermès, tegenover WWD. Barret verlaat het modehuis dit najaar. De reden van haar vertrek wordt door WWD niet vermeld.

Barret is sinds 2003 werkzaam bij het luxemerk. Ze begon destijds als creatief directeur van de afdeling dameszijde, waar ze leiding gaf aan de creatie van Hermès’ iconische zijden sjaals. In 2009 kreeg ze verantwoordelijkheid binnen alle damesafdelingen, waaronder leder, ready-to-wear, schoenen, sieraden en beautyproducten. In deze functie werkte ze onder meer samen met Nadège Vanhee-Cybulski voor de ontwikkeling van ready-to-wearcollecties.

“Het is een privilege en een groot plezier geweest om al deze jaren met Bali samen te hebben gewerkt,” stelt Dumas tegenover WWD. “Bali verlevendigde ontwerp, met een vraag naar schoonheid, durf, fantasie en hedendaagsheid. Ze inspireerde het modehuis met passie en bracht de talenten van creatief directeurs, ontwerpers en ambachtsmensen naar de oppervlakte.”

Bali noemt haar werkperiode bij Hermès een “enorm plezier, en ten allen tijde verrijkend,” zo is op WWD te lezen. “Axel Dumas (CEO bij Hermès, red.) en Pierre-Alexis Dumas hebben me altijd grote creatieve vrijheid gegeven en ik dank hen voor het vertrouwen dat zij in mij hebben gesteld.”

Beeld: Hermès

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN