Het Franse modehuis Courrèges heeft Sebastien Meyer en Arnaud Vaillant, de ontwerpers achter Frans modemerk Coperni, benoemd als artistiek directeuren van damesmode. Dat meldt Women’s Wear Daily.

Meyer en Vaillant zijn de eerste officiële ontwerpers van Courrèges sinds oprichter André Courrèges en zijn vrouw en partner Coqueline het bedrijf in 2011 verkochten. Het duo zal werk aan Coperni tijdelijk staken om zich volledig in te zetten bij Courrèges. Dat hebben de nieuwe eigenaren van het modehuis, Jacques Bungert en Frederic Torloting, gezegd.

Meyer en Vaillant wonnen vorig jaar de ANDAM prijs voor hun ontwerpen, en Bungert is vol lof over de jonge ontwerpers. “Ze hebben ongelofelijk veel talent. Ze hebben hun eigen bedrijf geleid, hetgeen betekent dat ze zowel creatief als commercieel ingesteld zijn - hun kleding is draagbaar,” zei hij in een interview met WWD.

Volgens Bungert wordt met deze benoeming de eerste fase van de herontwikkeling van het merk afgesloten. Het bedrijf heeft in deze fase de productiefaciliteiten gerenoveerd en zijn parfumlicentie teruggekocht. Het merk werkte ook samen met merken als Eastpak, Evian en Estee Lauder. Voortaan gaat het modehuis zich concentreren op de uitbreiding van zijn retail- en groothandelsactiviteiten. Courrèges is momenteel mondiaal via zo’n 300 verkooppunten verkrijgbaar.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN