Clarks benoemt Giorgio Presca als CEO

Giorgio Presca is aangesteld als nieuwe CEO van schoenenmerk Clarks. Presca start vanaf 1 maart bij het merk en zal verantwoordelijk zijn voor alle operationele, financiële en commerciële aspecten van het merk en zal de zorg dragen over de strategie van Clarks. Dat maakt het merk bekend middels een persbericht.

Presca was hiervoor CEO bij Golden Goose Deluxe Brand, waar hij onder andere de groei en internationale expansie van het bedrijf leidde. De schoenenbranche is niet nieuw voor Presca. Tussen 2012 en 2016 was hij namelijk al CEO bij Geox. Ook deed hij ervaring op bij Diesel, VF Corporation, Levi Strauss & Co. en Lotto.

“Ik ben blij Giorgio te mogen verwelkomen als onze nieuwe CEO,” zegt Chairman bij Clarks Tom O’Neill in een verklaring. “Hij brengt een schat aan ervaring mee, waaronder zijn kennis over de schoenenmarkt.” Ook Presca is enthousiast over zijn aanstelling. "Ik kan niet wachten om mij aan te sluiten bij een iconisch en historisch merk als Clarks en nauw samen te werken met de Raad van Bestuur, het Directiecomité, zijn 13.000 mensen en operationele partners over de hele wereld.”

Presca volgt Mike Shearwood op. Shearwood verliet vorig jaar juni het bedrijf nadat Clarks intern onderzoek deed naar zijn gedrag. Volgens het schoenenmerk ‘ging Shearwood zijn gedragscode in tegen dat van het bedrijf’. Aspecten van het gedrag, de gesprekken en uitdrukkingen van Shearwood schoten tekort op het gebied van wat verwacht wordt van alle medewerkers van het bedrijf, aldus een woordvoerder tegen Bloomberg toendertijd.

Beeld: Giorgio Presca, via Clarks

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN