Christopher Bailey legt CEO rol neer

Burberry heeft een nieuwe CEO. Marco Gobbetti neemt de rol op zich. Christopher Bailey die de functies van CEO en CCO sinds het vertrek van Angela Ahrendts in 2013 naast elkaar deed, blijft aan als creatief directeur. Marco Gobetti is afkomstig van het Franse luxemerk Céline waar hij eveneens CEO was. Bij Burberry wordt de Italiaan die in Phoenix (Arizona) heeft gestudeerd verantwoordelijk voor alle commerciële, operationele en financiële divisies van het bedrijf.

Marco Gobbetti nieuwe CEO van Burberry

Gobbetti heeft ruim twintig jaar ervaring in de luxemarkt. Van 2004 tot 2008 was hij voorzitter en CEO van Givenchy en daarvoor CEO van Moschino. Van 1984 tot 1989 werkte hij als verkoopdirecteur Verenigde Staten bij Bottega Veneta. Sinds 2008 werkte Gobbetti bij Céline waar hij, samen met creatief directeur Phoebe Philo, verantwoordelijk is voor de exceptionele groei van het merk.

De dubbelrol van Christopher Bailey lag al enige tijd onder vuur. Volgens Britse media groeide de druk op Bailey om een tweede man of vrouw aan de top van het bedrijf te benoemen, omdat zijn bestuurlijke kennis tekort schoot. De druk groeide na de tegenvallende resultaten over afgelopen boekjaar. De winst daalde met 10 procent en ook de omzet ging omlaag.

Ten einde het tij te keren focust Burberry op goedlopende productlijnen zoals tassen, de klassieke trenchcoat en sjaals. Daar staat tegenover dat de kledingcollecties van het merk worden afgeslankt: drie lijnen - Burberry Prorsum, Burberry Britt en Burberry London - zijn onder één label samengevoegd.

De raad van bestuur van Burberry laat weten dat Christopher Bailey de gecombineerde rol van Chief Executive en Chief Creative Officer tegen een achtergrond van uitdagende marktomstandigheden, uitstekend heeft gedaan. Volgens voorzitter van de raad van bestuur Sir John Pearce markeert de aanstelling van Gobbetti het begin van een nieuwe hoofdstuk in het 160-jaar oude succesverhaal dat Burberry heet.

In een reactie op de benoeming van Gobbetti zegt Christopher Bailey: "Ik ben heel blij met de komst van Marco Gobbetti als CEO en partner aan de top van dit bedrijf. Marco heeft veel ervaring in de luxebranche en retail, ervaring die voor ons van onschatbare waarde is. Ik verheug me erop nauw samen te werken met hem en onze getalenteerde teams."

Beeld: GFW

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN