• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Cédric Charbit benoemd tot CEO van Balenciaga

Cédric Charbit benoemd tot CEO van Balenciaga

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Kering heeft Cédric Charbit aangesteld als CEO van modehuis Balenciaga. Hij is werkzaam vanaf 28 november 2016. Hij zal rapporteren aan François-Henri Pinault, de voorzitter en CEO van Kering.

Als CEO zal Charbit de ontwikkeling van het modehuis verder ondersteunen en de internationale groei versnellen. Hij volgt Isabelle Guichot op, die negen jaar aan het roer stond bij Balenciaga. Zij zal nieuwe werkzaamheden binnen de Kering Group op zich nemen, die later bekend worden gemaakt. Volgens Kering droeg Guichot op ‘fundamentele wijze bij aan de groei van het merk en de reputatie op wereldwijde schaal’.

Charbit had in de afgelopen zestien jaar diverse leidinggevende functies in de luxe sector. Hij startte in 2001 als inkoper bij luxe warenhuis Printemps waar hij wist door te groeien tot sales associate director. In 2009 werd hij benoemd tot associate purchasing director bij Pucci, waarna hij in 2012 aan de slag ging bij Yves Saint Laurent als product strategy director en vervolgens merchandising director. Sinds mei van dit jaar was hij executive vice-president product and marketing bij het modehuis.

Beeld: Balenciaga

Balenciaga