• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Carolina Herrera benoemt nieuwe voorzitter

Carolina Herrera benoemt nieuwe voorzitter

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Emilie Rubinfeld volgt François Kress op als voorzitter van Amerikaans modehuis Carolina Herrera. Dat maakte het huis op vrijdag bekend.

Rubinfeld werkt sinds 2012 bij Carolina Herrera, aanvankelijk als hoofd global marketing en communicatie, daarna als Chief Marketing Officer. Daarvoor werkte zijn in diverse marketingfuncties bij Giorgio Armani en Akris.

Het vertrek van Kress, dat vorige week werd aangekondigd, lijkt een afronding van een rumoerige tijd . Vlak voor zijn aftreden daagde het modehuis concurrerend modehuis Oscar de la Renta voor de rechter vanwege de benoeming van voormalig Carolina Herrera consultant-ontwerpster Laura Kim vóór het aflopen van het niet-concurrentiebeding in haar contract.

Kress had Kim getracht te houden door haar een contract van 1 miljoen dollar aan te bieden om als hoofdontwerpster van het merk aan te blijven. Kim verklaarde later dat oprichtster Carolina Herrera nooit van plan was het veld te ruimen voor een opvolgster en dat het gebrek aan communicatie binnen de top van het bedrijf haar deed opstappen.

Ondertussen hebben de twee bedrijven het bijgelegd en de juridische strijd beëindigd, aldus diverse media.

Carolina Herrera