By Malene Birger heeft een nieuwe CEO benoemd. Gisteren kondigde het Deense modemerk aan dat Morten Linnet per direct de functie overneemt van Charlotte Egelund, die na ruim twee jaar het bedrijf verlaat.

Linnet werd intern gescout. Hij was voorheen werkzaam als vice-voorzitter Corporate HR van de IC Group, het moederbedrijf van By Malene Birger. Voordat hij negen jaar geleden bij IC Group in dienst trad, bekleedde hij hoge functies bij Mars Inc, GN Store Nord en Nordea.

De wissel van de wacht bij de modegroep is het gevolg van een ‘aanzienlijke aanpassing binnen IC Group en zijn gerelateerde zakelijke activiteiten gedurende de afgelopen twaalf maanden’, aldus het bedrijf in een persverklaring.

IC Group werd in 2001 gevormd na de fusie van Carli Gry International met InWear Group. In 2013, verkocht de groep twee merken, Jackpot en Cottonfield, en het jaar daarop werden ook InWear, Matinique, Part Two en Soaked in Luxury van de hand gedaan. Het huidige merkenpakket bestaat uit Tiger of Sweden, By Malene Birger, Peak Performance, Designers Remix en Saint Tropez.

IC Group heeft ruim 5.000 verkooppunten wereldwijd, met name in Scandinavië en Europa. In boekjaar 2014-15 realiseerde de groep een omzet van 2,6 miljard Deense kronen (348 miljoen euro).

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN