Burberry benoemt twee nieuwe leidinggevenden

Brits luxemerk Burberry heeft haar management uitgebreid met twee nieuwe functies, die van Chief People en Corporate Affairs Officer (CPO) en Chief Information Officer (CIO). Beide functies worden per november bekleed, zo meldt WWD.

Het modemerk, dat wordt geleid door Christopher Bailey, heeft Leanne Wood benoemd als CPO. Ze zal vanaf november toezien op alle corporate affairs en personeelszaken van Burberry. Ze zal in haar functie direct rapporteren aan Bailey. “Als CPO heeft Wood een opdracht met groot strategisch belang in ons bedrijf, merk en cultuur,” vertelt Bailey aan WWD. “Ik ben ervan overtuigd dat ze met haar gevarieerde achtergrond, strategische visie en sociale vaardigheden een grote aanwinst zal zijn voor Burberry,” voegt de directeur nog toe. Wood werkte voorheen bij consumentengoederenbedrijf Diageo.

Het luxemodelabel heeft daarnaast Fumbi Chima aangewezen als CIO, die moet gaan rapporteren aan COO John Smith. Ze zal in haar functie toezicht houden op de technologische tak van Burberry. Fumbi werkte eerder als CIO bij Walmart Azië.

“Wood en Chima zullen een belangrijke rol spelen in Burberry’s team van leidinggevenden, dat zich de komende jaren gaat richten op een grotere klantgerichtheid en een product- en merkontwikkeling. Ik ben blij ze allebei te mogen verwelkomen,” meldt Bailey nog.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN