• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Bruno Frisoni verlaat Roger Vivier na zestien jaar

Bruno Frisoni verlaat Roger Vivier na zestien jaar

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Roger Vivier moet op zoek naar een nieuwe creatief directeur. Het Franse modehuis neemt na zestien jaar afscheid van Bruno Frisoni. De Italiaanse ontwerper presenteert zijn laatste collectie tijdens de aankomende Parijse modeweek, zo laat moederbedrijf Tod’s weten middels een persbericht.

De samenwerking wordt met wederzijds goedvinden beëindigd, aldus het statement. Frisoni blikt in het bericht kort terug op zijn periode bij Roger Vivier. “De afgelopen zestien jaar, die in het teken stonden van de opleving van Roger Vivier, markeren een bijzondere en fascinerende ervaring,” aldus de ontwerper. Mijn dank gaat uit naar de heer Diego Della Valle (CEO Tod’s Groep, red.) voor zijn vertrouwen, en natuurlijk het getalenteerde team dat mij in staat heeft gesteld Roger Vivier te brengen naar waar het vandaag de dag is.”

Onder de vleugels van Bruno Frisoni kende schoenenlabel Roger Vivier, bij het grote publiek bekend van de gespschoen uit de filmklassieker Belle De Jour, een aantal goede jaren. In 2017 steeg de verkoop met bijna acht procent naar 179,3 miljoen euro. Wereldwijd heeft het merk veertig eigen winkellocaties. In Nederland en België zijn de schoenen enkel online verkrijgbaar.

Beeld: Roger Vivier by Alessandra d’Urso

Bruno Frisoni
Roger Vivier