• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Belgische topman legt CEO-taken neer bij Britse modeketen The Very Group

Belgische topman legt CEO-taken neer bij Britse modeketen The Very Group

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Credits: The Very Group

Belgische topman Lionel Desclée treedt af als Chief Executive Officer bij de Britse modeketen The Very Group, zo maakt They Very Group bekend in een persbericht. Desclée zat zo’n anderhalf jaar op de CEO-stoel.

Desclée begon zijn The Very Group-avontuur in september 2022 - slechts een paar maanden nadat de Belg Dirck Van den Berghe was aangesteld als bestuursvoorzitter. Anderhalf jaar later wordt bekend dat Desclée het voor gezien houdt en sinds januari terugtrad als CEO ‘om nieuwe carrièrekansen na te streven’.

Desclée wordt opgevolgd door Robbie Feather. Hij stapte in 2021 The Very Group binnen, nadat hij twee jaar op de stoel zat als CEO bij de Britse warenhuisketen Fenwick. In deze periode werd hij geprezen voor het moderinseren van de retailer en het lanceren van de online business. Bij The Very Group hield Feather al toezicht op de ontwikkeling van het nieuwe merkplatform van het bedrijf, evenals op de ‘uitstekende retailprestaties’, waarbij het bedrijf een omzetgroei van 2,7 procent zag in de eerste helft van boekjaar 2024.

The Very Group