• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Barbara Calò volgt CEO Stefano Biondo op bij Marni

Barbara Calò volgt CEO Stefano Biondo op bij Marni

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Stefano Biondo vertrekt als CEO van Marni, zo melden Marni en OTB in een persbericht. Hij wordt opgevolgd door Barbara Calò, die sinds 2016 werkzaam is bij Marni als Global Omnichannel Retail Director. Calò zal vanaf nu de positie van General Manager innemen en direct verantwoording afleggen aan Ubaldo Minelli, CEO van OTB, het moederbedrijf van Marni.

Biondo vertrekt na een relatief korte carrière bij Marni. Hij werd 1,5 jaar geleden, in mei 2018, aangesteld als CEO van het bedrijf. Biondo’s aanstelling maakte destijds deel uit van een herorganisatie binnen de managementtop van Marni. Het merk presenteerde in die periode ook een driejarenplan dat de groei van Marni zou versnellen. Marni wilde onder meer de focus verleggen naar Azië (in het bijzonder China), de banden met licentiepartners verder aanhalen en de mannencollecties uitbreiden.

Biondo’s bijdrage aan deze ontwikkelingen is dus van korte duur geweest. Het persbericht van Marni en OTB geeft geen verklaring voor Biondo’s vertrek.

Biondo’s opvolger Calò heeft een solide trackrecord in de retailbranche: voorheen werkte ze bij Prada, Jil Sander, Escada, Vertu en Giorgio Armani, meermaals als retail director.

Marni is een Italiaans luxemerk bekend om zijn experimentele gebruik van materialen, kleuren, vormen en prints. De collecties van Marni worden ontworpen door Francesco Risso, sinds de oprichter van Marni, Consuelo Castiglioni, het merk verliet in oktober 2016. In het persbericht wordt vermeld dat de jaarlijkse omzet van Marni momenteel circa 170 miljoen euro is. 60 procent daarvan is afkomstig uit de 76 eigen winkels en de online shop. Vooral tassen en schoenen, op dit moment goed voor 55 procent van de omzet, zijn een groeiende bedrijfstak.

Foto: Marni SS20 via OTB

Barbara Calò
Marni
OTB