• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Asos topman stapt op

Asos topman stapt op

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Nick Robertson, oprichter en CEO van de Britse online moderetailer Asos, stapt in de komende maanden op en heeft het Asos bestuur op de hoogte gesteld van zijn plannen. Dat meldt Sky News.

Robertson zal aanblijven als niet-uitvoerend bestuurder. De reden voor zijn vertrek is vooralsnog onbekend. Verwacht wordt dat ASOS COO Nick Beighton de functie van CEO van hem zal overnemen, aldus Sky News. Beighton werd acht maanden geleden als COO benoemd. Zijn oude functie van CFO werd in april overnomen door Helen Ashton.

Robertson richtte in 2000 zijn bedrijf, dat aanvankelijk As Seen On Screen heette, op. De site verkocht betaalbare versies van de looks van celebrities. Het bedrijf groeide al snel uit tot een invloedrijke en geliefde modesite met een waarde van zo’n 2,5 miljard pond (3,4 miljard euro)

In de afgelopen paar jaar ging het minder goed met Asos. Een grote brand in het distributiecentrum in Barnsley, de sterke pond en concurrentie vanuit China hebben de nodige winst gekost. Afgelopen juli zei het bedrijf echter dat de omzet weer in stijgende lijn was, met een groei van 20 procent in de laatste vier maanden. Robertson zei toen dat Asos een omzetgroei van richting de 20 procent voor het volledige boekjaar verwacht.

Update: Asos heeft de aanstelling van Nick Beighton als nieuwe CEO bevestigd. Hij zal per direct werkzaam zijn in zijn nieuwe functie.

Asos
Nick Robertson