• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • American Apparel’s creatief directeur Alonzo opnieuw ontslagen

American Apparel’s creatief directeur Alonzo opnieuw ontslagen

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

American Apparel heeft voor de tweede keer creatief directeur Iris Alonzo ontslagen. Dat heeft haar advocaat Keith Fink aan verschillende media bevestigd. Een reden voor haar ontslag is niet gegeven.

Alonzo was al lange tijd in dienst bij het kledingmerk, dat opgericht werd door Dov Charney. Een woordvoerster van American Apparel wilde geen commentaar geven op het nieuws.

Het is de tweede keer dat Alonzo het bedrijf moet verklaren. IN juni werd zij eveneens ontslagen, toen CEO Charney moest vertrekken wegens wangedrag. Een paar maanden later werd Alonzo weer aangenomen. Ook na het definitieve vertrek van Charney leidde zij het creatieve team.

Alonzo’s vertrek heeft mogelijk te maken met de aanstelling van American Apparel’s nieuwe CEO Paula Schneider, die zes weken geleden aan boord kwam. Haar komst werd ondersteund door Charney zelf. In haar eerste interview liet zij al doorschemeren ‘minder bloot’ te willen in de campagnes en wees ze op de noodzaak van een betere planning en logistiek. “Er is veel kans, en dat zit in de fundamenten,” zegt Schneider toen.

Het Amerikaanse bedrijf heeft als jaren last van tegenvallende resultaten. Sinds 2010 is er meer dan 300 miljoen dollar netto-verlies geleden. In het derde kwartaal van 2014 (het laatste gepubliceerde resultaat) daalde de omzet met 53 procent tot 155,9 miljoen dollar (137,9 miljoen euro). Er werd een nettoverlies van 19,2 miljoen dollar gerapporteerd, terwijl er in 2013 een nettoverlies van 1,5 miljoen werd gemeld.

American Apparel