• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Algemeen directeur Ziengs Schoenen treedt af

Algemeen directeur Ziengs Schoenen treedt af

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Henk Ziengs, de algemeen directeur van Ziengs Schoenen, treedt per 1 december af. Hij wordt opgevolgd door Linda Keijzer, die nu nog CEO van DA Holding is. Dat heeft Ziengs Schoenen bekendgemaakt.

Ziengs gaat niet helemaal weg bij het bedrijf; hij blijft betrokken bij het bedrijf als aandeelhouder en lid van de Raad van advies. De reden van Ziengs’ terugtreden is niet bekend gemaakt.

Ziengs laat in een persbericht weten: “Ziengs Schoenen gaat na een periode van stabilisatie inzetten op vernieuwing en groei. Onlangs hebben wij een nieuw schoenen-winkelconcept gerealiseerd in Veenendaal, Middelburg, Zwolle en Etten Leur, daar doen we veel zaken op een nieuwe manier en dat blijkt succesvol te zijn. Dat gegeven spoort ons aan voor versnelling van activiteiten.”

Over de komst van zijn opvolgster Keijzer zegt hij: “Linda is voor Ziengs dé persoon die verder invulling kan geven aan onze groeistrategie. Ze heeft bewezen dat zij niet alleen ondernemend is, maar ook de drive en passie heeft om mensen te bewegen. Daarnaast is zij een expert in retail en heeft als geen ander kijk op het veranderende retail landschap.”

Keijzer is tot 1 november CEO van DA Holding. Ze is daar eindverantwoordelijk voor DA Retailgroep, Mooi Parfumerie en groothandel Drogistenunie. Voor DA was Linda werkzaam in verschillende directiefuncties bij de ANWB, Praxis Groep (Maxeda), AS Watson Benelux (Kruidvat en Trekpleister) en Gall & Gall.

Ziengs Schoenen is een familiebedrijf en werd in 1946 opgericht door Berend Ziengs. Naast 76 winkels en een webshop in Nederland worden er ook nog 11 Ecco-winkels, 5 Tamaris-winkels en 16 Topmerk Schoenen-winkels geëxploiteerd.

Ziengs