Zeeuws Museum werkt samen met Das Leben am Haverkamp voor nieuwe Handwerk-expo

Het Zeeuws Museum is een samenwerking aangegaan met modeontwerperscollectief Das Leben am Haverkamp voor een complete herinrichting van de modezalen. De expositie Handwerk wordt volledig vernieuwd door het collectief. Dat maakt het museum vandaag bekend middels een persbericht.

De verwondering over en het zelf interpreteren van lokale voorwerpen uit de collectie Streekdracht en Huisraad van het Zeeuws Museum was het startpunt voor Das Leben am Haverkamp. Het was de aanleiding voor het ontwikkelen van een nieuwe collectie kleding, accessoires en andere gebruiksvoorwerpen door dit Haagse ontwerperscollectief, bestaande uit Anouk van Klaveren, Dewi Bekker, Christa van der Meer en Gino Anthonisse. De nieuwe collecties zijn gebaseerd op beschrijvingen van bezoekers over voorwerpen uit de collecties, en vervolgens naar eigen interpretatie uitgewerkt. De hernieuwde Handwerk-expositie, ingericht door het collectief, is vanaf 17 februari tot en met maart 2019 te zien in het Zeeuws Museum.

De vier ontwerpers vormen sinds 2014 samen het collectief Das Leben am Haverkamp. Na hun studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, richtte de ontwerpers allen een individuele praktijk op. Projecten van de vier zijn te zien geweest tijdens onder andere Salone del Mobile in Milaan, London Fashion Showcase, Centraal Museum Utrecht, Gemeentemuseum Den Haag, Boom city in Chengdu in China, Dutch Design Week en als openingsshow van Amsterdam FashionWeek. In oktober van dit jaar ontving het collectief de Dutch Design award in de categorie Fashion, naast ook een nominatie in de categorie Young Designer.

Beeld: Zeeuws Museum

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN